Schoolkalender

September 2018
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nieuws

Little hearts - Eén tegen allen spelletjesmiddag

Dinsdag 27 maart werd het een fantastische namiddag voor alle leerlingen! Ouders van de oudervereniging, en ook andere helpende handen die zich vrij gemaakt hadden, organiseerden een leuke speelnamiddag als afsluiter voor de Little Hearts actie.

De kinderen deden allen heel enthousiast mee met de activiteiten die de werkgroep georganiseerd had. Wat dacht je van een mondje Cambodjaans leren, kledij ophangen, meezingen met ‘kleine wasjes, grote wasjes’, kledij met de hand wassen, leren sorteren, dansen, hockey spelen, spelen met water, aziatisch koken ... de kinderen konden klasdoorbrekend deelnemen aan dit aanbod, en het werd een mooie namiddag vol toffe herinneringen!

En zo konden we ook ons goed doel voor dit jaar afsluiten op een feestelijke manier en kunnen we heel trots meedelen dat er maar liefst 2.150 € werd ingezameld voor Little  Hearts!!!

We willen heel graag alle sponsors bedanken die doosjes met waspods gekocht hebben van onze leerlingen die zich ontpopten tot knappe “verkopers” die enthousiast over ons project vertelden. Ook gaat onze dank uit naar de leerkrachten, onze directeur, en de lieve helpende handen alsook de werkgroep zonder wie deze actie nooit had kunnen slagen, en naar Dimitri van Little Hearts die ons en onze kinderen warm gemaakt heeft voor hun knap project.

little hearts dagje

Een groot hart voor Little Hearts

Dit jaar laat de oudervereniging hun groot hart zien ... voor LITTLE HEARTS, een knap project van 2 Antwerpenaren in Cambodja, een weeshuis waar 80 Kinderen een warme opvang krijgen, onderwijs genieten en met liefde omringd worden.
Op dinsdag 20 maart kwam Little Hearts langs in de verschillende klassen, en vertelden ze op kindermaat wat hun project inhoudt, gaven ze voorbeelden van wat ze realiseren in Cambodja en toonden ze foto’s van het weeshuis en het dagelijks leven van de kinderen. Maria en Roger van wassalon OV ( alias Roel en Ester) gingen ook rond in de klassen om ons goed doel van dit jaar ludiek voor te stellen en de kinderen warm te maken voor de sponsoractie.
We verkopen doosjes met waspods aan 5 € per stuk en de opbrengst gaat integraal naar de aankoop van een industriële wasmachine voor het weeshuis in Cambodja. We hebben al vernomen dat de kinderen al veel gulle sponsors hebben gevonden, fantastisch!
Op maandag 26 maart wordt de sponsoractie afgesloten, en op dinsdag voorziet de oudervereniging een leuke spelnamiddag voor alle leerlingen in het kader van ons goed doel van dit jaar.
We houden jullie zeker op de hoogte van het resultaat van onze sponsoractie!

little hearts

Kaas- en wijnavond met kinderdisco

 

Dit jaar hield de oudervereniging op 20 oktober naar jaarlijkse traditie de kaas- en wijnavond en kids-disco.

Hoe leuk om te zien dat deze avond altijd een succes wordt door de grote opkomst, de feestelijke sfeer en de enthousiaste kids die elk jaar aftellen naar deze avond met hun vriendjes.

De turnzaal werd omgetoverd tot een gezellige plek voor de ouders om bij te praten met een bordje kaas of charcuterie en een lekker glaasje wijn of bubbels. Het werd een fijn samenzijn met een warme sfeer, en een leuke kennismaking voor de ouders van de kinderen uit het eerste jaar.

De Wingerd-kids en hun zusjes en broertjes konden genieten van een kommetje soep en een lekkere hotdog terwijl ze leuk speelden en uitbundig vierden en dansten op de muziek van de playlist die ze zelf gekozen hadden.

Het werd een heel gezelllige avond met een feestelijke sfeer en pret voor iedereen!

Hartelijk dank aan alle ouders die enthousiast hun hulp aanboden om van deze avond een geslaagde editie te maken, de helpende handen zijn echt onmisbaar!

En we kijken nu al uit naar onze volgende activiteit … de kerstdrink op vrijdag 22 december!

 OnthaalPartyBuffetBallonnen

Dag van de leerkracht

De dag van de leerkracht dat laat de oudervereniging natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan...

dus trakteerden we alle leerkrachten op een lekker stukje taart, als bedankje voor hun enthousiasme, inzet en lieve zorgen!

Dag vd leerkracht

Fotoshoot kalender

Een hele organisatie was het, de eerste schoolkalender, en na de nodige vergaderingen en voorbereidingen, was het op 4 september dan zo ver: de foto shoot! 

Kirsten, Indra's vrouw, ontpopte zich tot een professionele fotografe, en zorgde alvast voor mooie belichting, de samenstelling van de setting en het maken van de foto's 

... waarvoor hartelijke dank!

De kinderen werden in groepjes naar de turnzaal gebracht, die omgetoverd was in een fotostudio, met alle attributen en accessoires die de oudervereniging voorzien had. Veel kinderen hadden ook leuke en grappige outfits en accessoires meegenomen om de groepsfoto tot een kleurrijk palet te maken. Fantastisch!

De foto's hierondFotoshoot Kalenderer geven jullie alvast een blik achter de schermen.

En nog een speciaal dank je wel aan de regisseurs van dienst en de onmisbare helpende handen: onze voorzitter Roel,  Indra, Linda, Esther, Katleen,  Carine,  juf Angele en Nathalie. En aan juf Reinhilde voor de lekker koffie! 

Fotoshoot kalender

Subcategorieën