Schoolkalender

Juni 2019
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

De voorbereiding op Sinterklaas in klas 1

De kinderen van het eerste leerjaar hebben de afgelopen weken veel geleerd en gedaan voor de komst van Sinterklaas. 

De klas werd helemaal omgetoverd in Sinterklaas-thema. De zithoek werd een heuse STOOMBOOT! Daar konden we veel en graag in spelen. We werkten in de klas ook regelmatig in ons Sinterklaas-mapje. Daarin werkten we met rekenblaadjes, taalblaadjes en natuurlijk ook kleurplaten. In groepjes werkten we samen aan een heuse “pepernotenfabriek”. Er werd hard overlegd over welke banen, routes, buizen, bakjes,… we allemaal zouden gebruiken. De ene groep heeft vele verschillende wegen gemaakt, een andere groep vooral veel versieringen, … Alles was super-mooi en heel knap gemaakt!
Tot slot hebben we zelf “kok-pieten” gespeeld. We maakten samen lekkere pepernoten!
Hiervoor hadden we allerlei ingrediënten nodig: bloem, suiker, boter, melk en...speculaaskruiden. Onze eerste taak was de suiker, bloem en speculaaskruiden door een zeef in de kom doen. Daarvoor moesten we goed mikken en schudden. De boter werd gesmolten en kon er ook bij gedaan worden. Tot slot kwam de juf rond voor enkele lepels melk.
Dan konden we aan het echte werk beginnen en onze handen vuil maken: Het deeg moest gekneed worden tot een grote bol, we waren precies echte bakkers. Tenslotte moesten we nog rondjes rollen zodat het echte pepernoten werden.
Onze juf heeft het ‘s middags in de oven gestoken. Zo konden we in de namiddag al lekker smullen van onze overheerlijke, zelfgemaakte speculaas. We kregen zelfs nog een zakje mee naar huis om te delen met de mama en papa.

Het was superleuk en superlekker!

Voor de foto's, klik hier.